До крајот на година во Скопје ќе се отвори регионален Центар...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе...

Продолжува комисиската расправа за Предлог-буџетот 2022

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2022 година. Расправата почна на 15...

МАКЕДОНИЈА

Цената на кесите да се зголемува постепено, Законот да се измени во консултација со сите засегнати страни

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски пристап...

НАЈНОВИ

Цената на кесите да се зголемува постепено, Законот да се измени во консултација со...

Заштитата на животната средина и одржливо располагање со ресурсите е важен општествен приоритет, но за оваа цел да биде реализирана неопходен е системски пристап...

Пад на производството на Тојота, на Нисан и на Хонда

Тојота произвела една четвртина помалку автомобили во октомври во споредба со истиот месец лани поради недостиг на полупроводници и други компомненти. Според соопштение на...

Бустер доза за омикрон? Модерна: „Не сакаме да направиме грешка“

Модерна тестираше бустер дози за одредени соеви на коронавирусот во текот на летото и веќе работи на една таква доза за сојот омикрон, изјави...

ЈАПОНИЈА ГИ ЗАТВОРА ГРАНИЦИТЕ ЗА СИТЕ СТРАНЦИ ПОРАДИ СОЈОТ ОМИКРОН

Јапонија објави дека ќе забрани влез за сите странци во земјата поради појавата на омикрон сојот на коронавирусот, следејќи го примерот на Израел, кој...

ИНТЕРВЈУ

КОЛУМНИ

Нека биде светлина!

Среќна Нова `49та!

МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

Aquatest е водечка чешка компанија која нуди сеопфатни услуги во екологијата во областа на санација, водостопанство, хидрологија, хидрогеологија и геологија. Компанијата е дел од холдинг Purum Kraft и заедно со останатите компании во групцијата, нуди целосни еколошки услуги за нивните клиенти. Компанијата Aquatest поседува лабораторија со највисок квалитет во Чешката...

ИНТЕРЕСНО

СВЕТ

Пад на производството на Тојота, на Нисан и на Хонда

Тојота произвела една четвртина помалку автомобили во октомври во споредба со истиот месец лани поради недостиг на полупроводници и други компомненти. Според соопштение на...

COVID-19 СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНИЈА

N/A 218,194 Потврдени случаи
N/A 7,688 (3.5%) Починати
N/A 204,685 (93.8%) Вкупно излечени
09 Dec 2021, 10:23 AM (GMT)