Собранието го усвои буџетот за 2021 кој тежи 4 милијарди евра

Собранието го усвои буџетот за 2021 година, без присуство на опозицијата која ја напушти салата по обвинувањата дека буџетот е неразвоен. Од Министерството за финансии...

Драган Митковски реизбран на функцијата претседател ка Комората на сметководители

На редовното годишно Собрание на Комората на сметководители на Македонија кое се одржа денеска Драган Митковски беше реизбран на функцијата претседател на Комората. На...

Нов дигитален македонски туристички водич

Во насока на зголемување на искористеноста на капацитетите во секторите туризам и угостителство, денес Сојуз на стопански комори на Македонија организираше презентација за дигитален...

Продолжен рокот за образец за ослободување од плаќање месечни аконтации за данок на добивка

Управата за јавни приходи (УЈП) информира дека на системот е-Даноци е поставен образецот  ДД-ОМА/1 за ослободување од плаќање на месечни аконтации за данок на...

Продолжен рокот за аплицирање за грантови за туристичко-угостителскиот сектор

Министерството за економија донесе одлука за една недела да го продолжи рокот за аплицирање за јавните повици за грантови за туристичките агенции, игротеките, рестораните...

Распишан меѓународниот поетски конкурс „Антево слово“ за 20/21 година

Специјалната награда „Антево слово“ ќе ја координира интернационална жири-комисија со која ќе претседава поетот од Македонија Митко Гогов, претставник на Здружение за развој на...

Онлајн бизнис: Macedonian Manufacturing Expo од утре до 26 ноември

Од утре до 26 ноември ќе се одржи четвртиот  бизнис-настан „Macedonian Manufacturing Expo 2020 – The Virtual Edition“, наменет за  лесно преработувачката индустрија (преработка...

За Пошта има заинтересирани, ќе се продава Попова Шапка и Ливадиште

Има интерес за продавање на дел од државните компании и тие во кои државата е доминантен сосптвеник, изјави вчера вечерта премиерот Зоран Заев кој...

400 компании ќе добијат 17,2 милиони евра

„Им симнувам капа на сите домашни претприемачи кои и во услови на ковид стартуваа свои проекти и сакаат дополнително да инвестираат. Еве вашата земја...

Самка Ибраимовски в.д. директор на „Македонија пат“, Деспотовски добива нова директорка функција

Владата на вчерашната седница донесе заклучот да му препорача на Управниот одбор на Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта...

НАЈНОВИ

ССК потпиша Меморандум за соработка со престижниот Кинески центар за надворешна трговија

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски потпиша Меморандум за соработка со China Foreign Trade Centre (CFTC) – Кинески центар за...

Претседателот на ССК, Ангелоски и кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо во посета на „Специјал“

Трајан Ангелоски, претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија и Џанг Ѕуо, амбасадор на Народна Република Кина денеска остварија посета на производствениот капацитет...

Сојузот на стопански комори се вклучува во регионална иницијатива за справување со климатските промени

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски стана член на Управниот одбор на невладината организација  „Зелен навигатор на Западен Балкан“, чие...

Златен медал за виното „Вранец Орле“ на винарија „Венец“

Винаријата „Венец“ на престижниот натпревар „Citadelles du Vin“ кој се одржува во Франција освои златен медал за виното „Вранец Орле“ 2019 кое го доби и...