Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС95и ЕУРОСУПЕР БС98,како ималопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ се зголемуваат за половина денар за литар. Тоа го одлучи Регулаторната комисија за енергетика на денешната седница. Така, првиот ден на јуни ќе започне со цена на ЕУРОСУПЕР БС95 од 67,50 ден/лит додека на ЕУРОСУПЕР БС98 69,50 ден/лит. ,додека малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ изнесува 60,00ден/лит.

ПРЕТХОДНА ВЕСТРечиси 70 отсто од присутните германски инвеститори повторно би инвестирале во земјава
СЛЕДНА ВЕСТОд денеска без маски на отворено, ќе има и свадби, надлежните апелираат на претпазливост