Сите 11 сектори на S&P 500 беа во црвено во средата, со секторите за комуникациски услуги, енергетика и информатичка технологија повеќе од 4%. Само осум акции во индексот добија повеќе од 1%, додека седум компании паднаа за повеќе од 8,5%. Како и во другите поголеми продажби поврзани со пандемијата, имињата на крстарењата беа меѓу најтешките, со “Карневал” кој имаше пад од 10,6%, а “Норвешката линија” за крстарење со 9,1%. Од 30-те имиња на Dow, седум паднаа за повеќе од 4%, а во таа група беа Мајкрософт, Епл, Најк и повеќе, додека позитивен ден објавија само осигурителните патници.

Во корпоративните вести, Боинг во средата изјави дека планира да отпушти 7000 дополнителен персонал, со цел да има работна сила од 130 000 на крајот на 2021 година. Фирмата влезе во 2020 година со 160 000 вработени и веќе најави големи намалувања на работните места претходно година.

ПРЕТХОДНА ВЕСТВо Сарај вчера казнети 211 возачи
СЛЕДНА ВЕСТНад 28.000 граѓани во земјава имаат над 30.000 евра заштеди или вкупно 2.18 милијарди евра