Светскиот економски форум објави дека самитот во Давос во 2021 година, што ќе се одржи од 18 до 21 мај, ќе се одржи во јануари следната година, како што беше во претходните години. Локацијата исто така се смени – самитот ќе се одржи во областа Луцерн, а не во познатото швајцарско скијачко одморалиште по кое е именувано.

Темата ќе биде „Големиот нов почеток”, бидејќи Форумот беше принуден да го откаже својот традиционален јануарски собир поради пандемија.Сепак, организаторите се претпазливи, имајќи ја предвид кризата.

„Средбата ќе се одржи доколку се исполнети сите услови за да се гарантира здравјето и безбедноста на учесниците и домаќините”, рекоа организаторите.

ПРЕТХОДНА ВЕСТЕБРД: Јавниот долг во Црна Гора може да пораснe и до 90 проценти од БДП
СЛЕДНА ВЕСТДанела Арсовска: За сузбивање на сивата економија се потребни конкретни чекори од страна на институциите