Најпопуларната криптовалута доживеа силен пораст во изминатиот месец, достигнувајќи вредност од повеќе од 40 американски долари пред неколку дена. Рекордното ниво на сите времиња не траеше долго, па Биткоинтот започна да паѓа, вчера ја изгуби својата вредност за 11,71 проценти и изнесуваше 35.544 американски долари.

Овој пад на вредноста на Биткоинтот резултираше со загуба на 170 милијарди долари на пазарот на криптовалути, пренесува CNBS. Сето ова не е невообичаено за популарната криптовалута, бидејќи во минатото ги покажуваше истите „знаци на однесување“.

Постојат и скептици кои сметаат дека Биткоин наскоро ќе пукне, како што се американскиот брокер Питер Шиф и економистот Нурел Рубини, кои гледаат на Биткоин како единствен меур и се знае што ќе му се случи кога ќе отече.

ПРЕТХОДНА ВЕСТЦените на нафтата скокнаа за 8%
СЛЕДНА ВЕСТСредствата на „АЛКАЛОИД“ најефикасни за заштита од коронавирус