Home ИНТЕРЕСНО Coinbase го излиста “догикоин” на професионална платформа за тргување

Coinbase го излиста “догикоин” на професионална платформа за тргување

0
Coinbase го излиста “догикоин” на професионална платформа за тргување
KATWIJK, NETHERLANDS - JANUARY 29: In this photo illustration, visual representations of digital cryptocurrencies, Dogecoin and Bitcoin are arranged on January 29, 2021 in Katwijk, Netherlands. (Photo by Yuriko Nakao/Getty Images)

Догокион можеби настана од шега, но Coinbase вчера го излиста на професионална платформа за тргување.

Coinbase Pro во објавата на блогот рече дека корисниците можат да префрлат догикоин на нивните професионални сметки за тргување, а тргувањето се очекува во четврток „доколку се исполнети условите за ликвидност“.

Иако објавата на блогот не откри дали Coinbase ќе ја додаде криптовалутата на својата малопродажна платформа за тргување и мобилната апликација, крипто берзата обично додава криптовалути на својата малопродажна платформа неколку недели по првото наведување на професионалната верзија.

„Веднаш ќе започнеме да прифаќаме влезни преноси на догикоин до Coinbase Pro. „Тргувањето ќе започне во или по 9 часот наутро по Пацифичко време (ПТ) во четврток, 3 јуни, доколку се исполнети условите за ликвидност“, се вели во вторникот во објавата на блогот.

Извршниот директор на Coinbase, Брајан Армстронг за прв пат објави дека берзата ќе наведе ДОГИ во текот на изминатиот месец.

На платформата Coindesk, догикоин порасна за над 20 проценти во последните 24 часа.