Почетна МАКЕДОНИЈА Денеска на пладне музичарите излегуваат на протест пред Влада

Денеска на пладне музичарите излегуваат на протест пред Влада

15

По објавувањето на новите правила за работа на угостителските објекти и угостителите и музичарите не се задоволни од новите  протоколи. Денеска на пладне музичарите излегуваат на протест пред Владата.

Поголемиот дел од естрадните уметници не се согласуваат со одлуката жива музика да смее да има само на свадби, а не и во кафулиња и други локали.

Освен тоа, Владата бара музичарот да смее да свири или да пее само ако е член на некое од здруженијата на уметници во земјава. Инаку, во однос на протоколите за работа на свадбите, музичарите сметаат дека се добри, но колку ќе се почитуваат, ќе се види на самата прослава.

ПРЕТХОДНА ВЕСТАџибадем Систина остварила 41 милион евра приход лани
СЛЕДНА ВЕСТ350 милиони евра инвестиции во енерегетиката и екологијата во Битола и регионот