Индија пријави речиси 4.000 смртни случаи од коронавирус и повеќе од 412.000 нови случаи во последните 24 часа, според официјалните податоци на здравствените власти на земјата.

Податоците на Министерството за здравство покажуваат дека вкупниот број на смртни случаи од почетокот на пандемијата е 230.168 луѓе, а регистрираните позитивни случаи досега се над 21 милион.