Владата, потсетува дека согласно владина одлука, објавена во Службен весник, бремените жени се ослободуваат од работа и работни обврски со физичко присуство на работното место, до завршување на Пандемијата со КОВИД-19, прогласена од Светската здравствена организација.

“Содржината на мерките е регулирана со членот 13, точка 11 и членот 16 од Одлуката за превентивни препораки, времени мерки, наредени мерки, наменски протоколи, планови и алгоритми за постапување за заштита на здравјето на населението од заразната болест КОВИД-19, предизвикана од вирусот SARS-CoV-2, случаите и временскиот период на нивна примена, објавена во Службен весник на 04.11.2020 година”, се вели во соопштението од Владата.

Владината одлука е донесена на седница, одржана на 03.11.2020 година, по препорака на Комисијата за заразни болести.

ПРЕТХОДНА ВЕСТCoinbase – Американскиот еднорог во крипто-индустријата излегува во јавноста
СЛЕДНА ВЕСТБитолчанец најбогат во 2019, Стружанец со најголема плата, најмладиот милионер има само шест години