Струјата нема да поскапи. Според неофицијални информации од РКЕ, ќе има „незначително, минимално намалување на цената“. Но, дефинитивната одлука ќе се знае денеска после 12 часот, кога ќе заврши седницата на Комисијата на којашто сите компании коишто ги доставија трошоците ќе имаат право да упатат забелешки на одлуката на Регулаторот.

ПРЕТХОДНА ВЕСТОд утре разговори и интернет без роаминг во регионот
СЛЕДНА ВЕСТПросечната камата на вкупните кредити 4,56 отсто, продолжува трендот на намалување