УНИ банка доби признание за особен придонес во развојот на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј”- Скопје. Признанието ѝ беше доделено на банката по повод 70-годишнината на факултетот за интензивните заложби на банката за помош на студентите нудејќи различни можности за обуки и нивно вработување.

„Кога станува збор за високото образование и квалитетот на кадрите потребен за одржување на развојот во многу сектори, УНИ банка секогаш била и ќе биде поддржувач на идејата за помагање на образовниот систем во земјата, заложувајќи се за подобра и поодржлива иднина, во која младите генерации ќе бидат дел од претприемаштвото и бизнис секторот. Ова ќе изигра клучна улога во базата на знаења и човечките ресурси потребни за промовирање и одржување на развојот во многу сектори во земјата“, велат од УНИ банка.

ПРЕТХОДНА ВЕСТПродолжен рокот за образец за ослободување од плаќање месечни аконтации за данок на добивка
СЛЕДНА ВЕСТВидеоконференциски состанок на НБ со дипломатскиот кор: Растот следната година очекуваме да биде поддржан од сите извори