Home БИЗНИС НОВИНИ Владата ќе прави физибилити студија за продажба на „Македонска пошта“

Владата ќе прави физибилити студија за продажба на „Македонска пошта“

0
Владата ќе прави физибилити студија за продажба на „Македонска пошта“

Владата информира дека е утврден новиот текст на Законот за изменување на Законот за поштенските услуги, којшто, согласно член 137 од Деловникот на Собранието на Република Северна Македонија ќе биде доставен на усвојување.

„Владата ги задолжи заменикот на претседателот на Владата задолжен за економски прашања, координација на економските ресори и инвестиции, министерот за економија и директорот на Национални пошти да иницираат поодготовка на физибилити студија за можностите за отпочнување на постапка за преземање на компанијата со јавно приватно партнерство или со приватизација за да продолжи процесот на либерализација на поштенските услуги во земјата согласно регулативата на ЕУ“, се вели во соопштението од Владата.