Ново поскапување забележаа нафтените деривати по полноќ.

РКЕ одлучи да скокнат цените уште еднаш.

Тоа значи дека од денес па се до следниот понеделник  ЕУРОСУПЕР БС-95 и 1,50 денари ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се точат поскапо за додека еден денар скокна и цената надизелот.

Оние кои возат автомобили на бензин ќе полнат резервоари по овие цени:

ЕУРОСУПЕР БС-95 – 71 ден/литар

ЕУРОСУПЕР БС -98 – 73 денари за литар

Од друга цена дизелашите ќе точат дизел по  63 денари за литар.

Скокна и цената на мазутот кој ќе биде 37,152 денари за килограм.

ПРЕТХОДНА ВЕСТСАД ни донираат АБХО опрема за деконтаминација
СЛЕДНА ВЕСТСекој трет тендер се поништува, покажува најновиот Извештај за јавни набавки на фирмите