Home МАКЕДОНИЈА Министерот Спасовски соопшти дека од 1 јули ќе се издаваат пасоши со новото име – Северна Македонија

Министерот Спасовски соопшти дека од 1 јули ќе се издаваат пасоши со новото име – Северна Македонија

0
Министерот Спасовски соопшти дека од 1 јули ќе се издаваат пасоши со новото име – Северна Македонија

Оливер Спасовски, министерот за внатрешни работи, вчера одговарајќи на пратеничко прашање во Собранието изјави дека новите пасоши на кои ќе го пишува името Северна Македонија ќе се издаваат од 1 јули.

Во овој момент, рече Спасовски, се пренесуваат податоците на новиот надграден систем. Од понеделник повторно почнуваме со подготовка за издавање на сите документи и истите тие ќе бидат усогласени со Уставот, во делот на новото уставно име, рече Спасовски.