Home ИНТЕРЕСНО Ако вградите плински уред ќе може да си вратите половина од парите

Ако вградите плински уред ќе може да си вратите половина од парите

0
Ако вградите плински уред ќе може да си вратите половина од парите

Јавен повик за субвенционирање на вградување плински уреди во возилата денеска ќе објават од Министерството за економија. Мерката предвидува 11 милиони денари и околу 600 илјади граѓани.

Доколку од денес одлучите да вградите плин ќе може да добиете субвенции и да си повратите дел од средствата за 50 проценти

Сепак, овој вид субвенции нема да важи за возила постари од 2005 година а она што треба да го направите е да купите и вградите уред за за погон на ТНГ, метан или друг вид алтернативно гориво во возилото по објавениот јавен повик.

Повикот според најавите ќе трае 60 дена и ќе се одвива по принципот „прв дојден прв услужен“.