Home МАКЕДОНИЈА Екстремно загадено вечерва во Скопје – надвор не се дише

Екстремно загадено вечерва во Скопје – надвор не се дише

0
Екстремно загадено вечерва во Скопје – надвор не се дише

Воздухот во Скопје достигнува алрмантно ниво на загаденост, буквално не се дише поради штетните ПМ10 честички во возухот.

Во населбата Маџир Маало измерени се 614 микрограми ПМ10 штетни честитчки вечерва, a во Автокоманда екстремни 827.

Во сите други градови, загадувањето е помало.

Погледнете: