Компанијата имала корист од напредокот на економијата и затоа сега ја враќаат услугата

Кинескиот технолошки гигант Алибаба со 15, 5 милијарди долари ќе ги поддржи напорите на државата и претседателот Си Џипинг за зголемување на заедничкиот просперитет на сите граѓани.

Компанијата најави дека до 2025 година ќе вложи значителна сума пари во иновации , технологија и економски развој. Алибаба ќе формира работна група за унапредување на просперитетот

“Алибаба има корист од силниот социјален и економски напредок на Кина во текот на изминатите 22 години. Цврсто веруваме дека ако општеството и економијата стојат добро, Алибаба ќе се справи добро”, рече hanанг во изјавата, додавајќи дека компанијата сака да придонесе за го поддржуваат постигнувањето заеднички просперитет преку висококвалитетен развој.

ПРЕТХОДНА ВЕСТКомпанија дава 50 фунти на работниците кои не доцнат на работа
СЛЕДНА ВЕСТОд Скопје до Санкт Петербург за 80 евра, еве ги часовите на полетување