Home МАКЕДОНИЈА Земјотресот кој го стресе Скопје е со јачина од 3,9 степени

Земјотресот кој го стресе Скопје е со јачина од 3,9 степени

0
Земјотресот кој го стресе Скопје е со јачина од 3,9 степени

Земјотресот, кој во 13 часот и 9 минути го стресе Скопје бил со јачина од 3,9 степени според Рихтер. Првично беше објавено дека потресот е со јачина од 3,4 степени, но подоцна беше направена корекција.

Потресот е со епицентар во Илинден, на 8 километри од главниот град, а со длабочина од 1 километар.