РЕК Битола од утринава не произведува струја. Во дефект и првиот блок.

Во моментов потребните количини на електрична енеегија се влечат од меѓународната мрежа.

Количините не се големи но се стравува дека ако дефектот во блокот не се санира во попладневните часови ќе бидат поголеми.

Претходно поради хаварија во РЕК надвор од функција беа вториот и третиот блок поради што производството беше потпрено само на еден блок но во моментов и тој не работи.

ПРЕТХОДНА ВЕСТБиткоинот наскоро ќе биде злато вреден, предвидува американска банка
СЛЕДНА ВЕСТНека биде светлина!