Во изминатите 24 часа, вкупната вредност на пазарот за криптовалути забележа минимален раст од 0,1 проценти.

Пазарот на криптовалута забележа помали осцилации неколку пати неделно, а во претходните 7 дена, вредноста на биткоинот се намали за вкупно дури 14 проценти.

Најпознатата криптовалута во светот, биткоинот, според податоците на страницата koingeko, постигна благ раст од 0,8 проценти во претходните 24 часа. Моменталната цена изнесува 47.298 долари.

Исто така, Етереумот постигна минимален раст, од 0,3 проценти, додека падна за вкупно 16,3 проценти на неделно ниво. Моменталната цена на етереумот е 3.402 долари.

ПРЕТХОДНА ВЕСТТрошоците на четиричлено семејство во август зголемени за 214 денари, со ученик во семејството за 8.000 денари
СЛЕДНА ВЕСТОсновната каматна стапка останува на нивото од 1,25%