Enovation, s.r.o, е чешка консултанска компанија која нуди услуги за компании кои бараат можности за субвенции од Европската Унија. Главниот фокус им е насочен кон проекти за субвенционирање на иновации, проекти за истражување и развој, за ИТ и за енергетика. Отворени се за соработка со компаниите во Р. С. Македонија согласно услугите кои ги нудат. Компанијата отвори филијала во соседна Србија и нуди услуги за советување за фондовите на ЕУ, за можностите за инвестирање, склучување деловни партнерства итн. Нивни клиенти се главно чешки индустриски и ИТ компании.

Компанијата е основана во 2007 година има 40 вработени и годишен промет од 2 милиони евра.

Контакт инфорамции:

е-маил: milan. struna@enovation.cz
тел: +420 733 101 923
веб: www.enovation.cz

ПРЕТХОДНА ВЕСТЧешката ČSOB со интерес за соработка со домашни банки
СЛЕДНА ВЕСТИнтерес за соработка со Чешката PROVOD, s.r.o, градежништво-инженеринг