Компанијата претходно во септември објави дека наскоро може да има 28.000 отпуштања на вработени поради намалениот број посетители при пандемијата.

Тематските паркови на Disney во Флорида и оние надвор од САД, повторно се отворени, но со воведени строги мерки на физичко растојание, често тестирање на вработените и задолжително носење заштитни маски. Така, во овие комплекси не е забележано некое поголемо жариште на вирусот.

Дизниленд во Париз е затворен бидејќи Франција воведе карантин на национално ниво кон крајот на минатиот месец. Тематските паркови во Шангај, Хонг Конг и Токио сѐ уште се отворени.

ПРЕТХОДНА ВЕСТБез соодветни мерки за поддршка, рентакар секторот пред целосен колапс
СЛЕДНА ВЕСТМакедонска банкарска асоцијација донира лаптопи за студенти и ученици