Home ИНТЕРЕСНО Безос продаде акции од Амазон вредни три милијарди американски долари

Безос продаде акции од Амазон вредни три милијарди американски долари

0
Безос продаде акции од Амазон вредни три милијарди американски долари

Шефот на Амазон Џеф Безос продаде акции во вредност од 3 милијарди долари во нивните компании, според податоците на Американската комисија за хартии од вредност на берзата.

Безос веќе заработи 10 милијарди долари од продажба на акции на Амазон оваа година, тврди ДИК.

Богатството на 56-годишникот се проценува на 190 милијарди долари, што го прави најбогатиот човек на светот според Форбс и Блумберг.

Вредноста на Амазон се проценува на 1,6 трилиони долари и е зголемена за над 75 проценти од почетокот на годината.