Home МАКЕДОНИЈА Претседателот на ДИК Оливер Деркоски и уште 4 лица се под истрага за набавка на софтверот

Претседателот на ДИК Оливер Деркоски и уште 4 лица се под истрага за набавка на софтверот

0
Претседателот на ДИК Оливер Деркоски и уште 4 лица се под истрага за набавка на софтверот

Oбвинителството спроведува истражна постапка против четири члена на Државната изборна комисија и еден управител и сопственик на правно лице.

Претседателот на Државната изборна комисија, Оливер Деркоски кој е осомничен во новата истрага на Обвинителството за гонење на организиран криминал вели дека постапката за набавка на софтверот што се користеше на последните избори кога „падна“ системот на којшто се гледаа гласовите, била спроведена на најтранспарентен начин.