Компанијата „ВИК (WIK) Македонија” денеска доби државна поддршка за вториот инвестициски проект на компанијата во технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Прилеп во вредност од 2,5 милиони евра во кој се предвидува да се вработат нови 100 лица.

Договорот за државна помош го потпишаа вицепремиерот за економски прашања, координација со економски ресори и инвестиции Фатмир Битиќи и генералниот менаџер на компанијата, Вернер Шоеб.

Компанијата „ВИК Македонија”, која работи во ТИРЗ Прилеп, е германска семејна компанија основана во 50-тите години од минатиот век, која произведува мали електрични уреди наменети за домаќинствата. Во 2018 година со оваа компанија беше потпишан првиот договор за државна помош. Во ТИРЗ Прилеп веќе имаат реализирано инвестиција до 10,5 милиони евра во која во моментов работат 250 лица.

ПРЕТХОДНА ВЕСТ„Мермерен комбинат” од Прилеп ќе подели дивиденда од 8,03 милиони евра
СЛЕДНА ВЕСТНадзорниот одбор на Халк Осигурување АД Скопје доби нов претседател