Home ИНТЕРЕСНО Твитот на Маск го турна Биткоин кон 40.000 долари

Твитот на Маск го турна Биткоин кон 40.000 долари

0
Твитот на Маск го турна Биткоин кон 40.000 долари

Маск вели дека Тесла продал околу 10% од Биткоинот за да го тестира пазарот и ќе „продолжи да дозволува крипто-трансакции“ кога 50% од рударите користат чиста енергија.

Цените на криптовалутите значително скокнаа откако Елон Маск рече дека Тесла ќе продолжи со дозволување на трансакции во продавниците на производителот на возила кога клучните членови на инфраструктурата на Биткоин можат да потврдат дека 50% од енергијата што се користи за рудникот за Биткоин е добиена од чисти извори на енергија.

Неделниот твит на Тесла беше дел од од одговорот дека компанијата поседува 1,5 милијарди долари првични инвестиции во крипто, но продадени се приближно 10% „за да се потврди дека [биткоинот] може лесно да се ликвидира без придвижување на пазарот“.