Home СВЕТ Србија денеска ги добива првите вакцини на Фајзер

Србија денеска ги добива првите вакцини на Фајзер

0
Србија денеска ги добива првите вакцини на Фајзер

Првиот контингент на вакцината Фајзер пристигнува денес во Србија.

Првиот дел од контингентот вакцини Фајзер ќе биде доставен со авион до белградскиот аеродром, пред пладне.

Во контингентот има 4.800 вакцини, а според претходните најави, тие се наменети првенствено за корисници на домови за стари лица. Агенцијата за лекови и медиуми на Србија даде согласност за употреба и увоз на вакцината Фајзер.

Авионот, јавуваат медиумите, треба да слета во 10.30 часот.