Министерот Оливер Спасовски објави дека денеска на 4.471 вработени во Министерството за внатрешни работи, кои оствариле над 150 часови прекувремена работа во текот на 2020 година, ќе им биде исплатена бонус платата во поединечен нето износ од 27.182 денари.

-За оваа намена од буџетот на МВР издвоивме 121.530.722 денари, односно 135.033.142 денариво вкупен бруто износ со вклучен данок, средства плански обезбедени и најавени уште во декември 2020.
Ова е резултат на заложбите на ова раководство на МВР за подигање на социјалниот статус на полициските службеници, покрај севкупното подобрување на професионалните услови за работа, поаѓајќи од фактот дека само задоволна полиција претставува ефикасен сервис на граѓаните,работи со полн капацитет и легитимитет и испорачува резултати во активностите за справување со криминалот, изјави Спасовски.

Тој истакна дека со исплатените бонус плати за 2017, 2018, 2019 и оваа, за 2020 година, вработените во МВР знаат дека нивниот труд и пожртвуваноста се вреднуваат и наградуваат, нешто што претходно претставувало невозможна мисија.

-Продолжувајќи со силна мотивираност да ги градиме севкупните капацитети на МВР, одговорно тврдам дека во наредниот период со уште поголема енергија ќе се посветиме на воспоставување на европски стандарди во полицијата за да можеме да претендираме на уште подобри резултати во работењето, во полза на сите граѓани на Република Северна Македонија, истакна Спасовски.

ПРЕТХОДНА ВЕСТУкинат полицискиот час, угостителските објекти без ограничувања во работното време, поголеми свадби, дозволено организирање на концерти и забави
СЛЕДНА ВЕСТГенерален штрајк на синдикатот на вработените во јавниот сектор во Грција