Вкупно 1.212.339 лица, 378.033 домаќинства и 516.787 станови се попишани заклучно со 20 часот вчера, објави денеска Државниот завод за статистика.

Можноста за самопопишување на лица во странство, пак, досега ја искористиле – 193.982 лица.

Пописот на населението, домаќинствата и становите во Република Македонија, кој официјално започна на 5 септември ќе трае до 30 септември.

ПРЕТХОДНА ВЕСТМакедонија најбезбедна земја на Западен Балкан
СЛЕДНА ВЕСТПросечната нето-плата во јули 28.540 денари, за 4,8 отсто поголема од истиот месец лани