Заради технички зафати во дистрибутивната електро мрежа, на ден 15.07.2021 година (четврток), без електрична енергија ќе останат следните корисници:

-во време од 08,40 – 12,00 часот дел од ул. Трубарево кај Црквата, ул. 1 и ул. 2, дел од ул. Благоја Стефановски кај Црквата и дел од ул. Вера Јоциќ кај Црквата (о. Гази Баба);
– од 16,30 – 21,00 часот: корисниците околу кружен ток кај кафулето Круг, ул. Орце Николов од бр. 93 до 99, Хелсиншки комитет на ул. Наум Наумовски Борче, ул. Антоние Грубишиќ (од ул. Мирослав Крлежа до Ленинова), ул. Коле Неделковски (од ул. Мирослав Крлежа до ул. Орце Николов), детска градинка на ул. Наум Наумовски Борче, ул. Наум Наумовски Борче (од Ленинова до Илинденска) и Министерство за култура на ул. Мирослав Крлежа (о. Центар);
– од 05,30 – 12,30 часот: цела индустриска зона покрај Автопатот (Сатра, Ролопласт, Каз Груп па се до Вичишки Комерц), цел регион од Сатра до склад Макпетрол по должина на автопатот, Хотел Белви (од 05:30 до 06:00 часот, па потоа од 12:00 до 12:30 часот) (о. Илинден);
– од 13,00 – 16,00 часот : објектот на HANTERSLIFE – ДОМ ЗА ЖИВОТ НА СТАРИ ЛИЦА, дел од с. Катланово која се напојува од ТС Младинска населба Катланово (о. Петровец);
– од 09,00 – 16,00 часот : Дел од ул.Петар Ацев (о. Аеродром);
– од 09,00 – 14,00 часот : ул. Димо Хаџи Димов куќни броеви непарни од 45 до 55, ул. Димо Хаџи Димов куќни броеви парни од 42 до 68 (о. Кисела Вода) ;
– од 09,00 – 11,00 часот дел од с. Ракотинци (помеѓу зградата на о.Сопиште и ОУ во с. Ракотинци) (о. Сопиште);
– од 06,00 – 07,30 часот дел од ул. Анастас Митрев, дел од ул. Венјамин Мачуковски, во близина на ЗУР маркет (о. Аеродром);
– од 10,00 – 12,00 часот БРЊАРЦИ: Трафостаниците кои ке останат без напон: ТС Брњарци 1 и 2, ТС Обиколница 1 и 2, ТС Давос, ТС Жик Краварство, ТС АРС Комерц, дел од Обиколницата која се напојува од ТС Обиколница 1 и ТС Обиколница 2, цело село Брњарци — нас. СИНГЕЛИЌ: дел од ул. Методија Андонов Ченто, Лукоил Б. Пумпа, Мерцедес Бенц, Дизел Техник, Беса Компани и фирмите во околина (о. Гази Баба) и
– во време од 09,00 – 14,00 часот Дел од ул. Франце Прешерн (о. Карпош).

ПРЕТХОДНА ВЕСТСеверна Македонија останува на портокаловата листа за патување на Кипар
СЛЕДНА ВЕСТСкопје очекува формирање политичка влада во Софија и исчекор на патот на земјава кон ЕУ