Животот во Европа е најскап во Швајцарија, а најевтин во Турција.

Истражувањето на Дестатис покажа дека трошоците за живот во јули 2021 година биле највисоки во Швајцарија. Скапи за живот се и Германија, Данска, Луксембург, Холандија, Белгија и Австрија. Но, животот во Полска е 46 проценти поевтин отколку во Германија и 28 проценти во Чешка.

Македонија, заедно со земјите од регионот – Србија, Косово, Албанија, Босна и Херцеговина, е во групата на земји со ниски трошоци за живот.

Во Бугарија, Романија и Босна и Херцеговина, трошоците за живот се околу 50 проценти пониски отколку во Германија, во Литванија и Хрватска 36 проценти, во Шпанија 13 проценти, а во Италија девет проценти.

ПРЕТХОДНА ВЕСТАмазон вложува пет милијарди долари во нов „облак“ склад во Нов Зеланд
СЛЕДНА ВЕСТ„Боинг”: Кинескиот пазар ќе има потреба од 8.700 нови авиони до 2040 година