Досега се пријавиле за имунизација на сајтот vakcinacija.mk се пријавиле 279.909 граѓани. Од нив вакцина примиле 130.878. Министерот Филипче сега прогнозира дека до крајот на летото очекуваме колективен имунитет.

Во неделното интервју за Радио Слободна Европа првиот човек во здравството потенцира дека сите вакцини се безбедни, и ги повика граѓаните да се пријават за имунизација на сајтот вакцинација.мк.