Европската економија е во рецесија и втор квартал по ред e со намалување на БДП.

Во споредба со првиот квартал од 2020 година, сезонски прилагодениот БДП на еврозоната падна за 1,3 проценти, а ЕУ за 1,2 проценти. Историски гледано, најостриот пад на БДП од почетокот кога се води евиденција во 1995 година е регистриран во вториот квартал на 2020 година, во екот на ковид пандемијата, кога еврозоната падна за 11,5 проценти, а ЕУ за 11,1 проценти.

ПРЕТХОДНА ВЕСТВаучери од 12.000 денари за летување во домашните хотели
СЛЕДНА ВЕСТТрамп ја потона вредноста на биткоин со своите изјави