193.370 лица се самопопишале а се водат во странство.

Во тек е попишувањето на лица и домаќинства а досега официјално според државниот завод за статистика, се попишани 1.037.309 лица.

Според надлежните, нема бојкот за попишувањето а не се пишуваат ниту казни.

Уште девет дена остануваат до крајот на рокот за попишување.

ПРЕТХОДНА ВЕСТСлавчо Поповски најавува посвежо време
СЛЕДНА ВЕСТПоевтин само дизелот, бензините по стара цена