Home ИНТЕРЕСНО Пензионерите бараат приоритет за вакцинирање против Ковид-19

Пензионерите бараат приоритет за вакцинирање против Ковид-19

0
Пензионерите бараат приоритет за вакцинирање против Ковид-19

Сојузот на здруженија на пензионери апелира приоритет при вакцинирањето против Ковид-19 да имаат пензионерите.

„Во име на над 300.000 возрасни луѓе во нашата земја алелираме пензионерите да имаат приоритет за вакцина против Ковид-19, како што е во сите земји во опкружувањето и пошироко во целиот свет“, порачаа од Сојузот преку соопштение.

 

Од Сојузот аргументираат дека пензионерите се најранлива категорија бидејќи голем број од нив се со хронични болести и намален имунитет.