Home МАКЕДОНИЈА Ејуп Рустеми ќе биде нов директор на државни патишта

Ејуп Рустеми ќе биде нов директор на државни патишта

0
Ејуп Рустеми ќе биде нов директор на државни патишта

Ејуп Рустеми, досегашниот директор на АД „Пошти на Северна Македонија”, во иднина ќе биде директор на јавното претпријатие за државни патишта. Ова го потврди и премиерот Зоран Заев во изјава денеска.

„Ејуп Рустеми ќе биде нов директор на државни патишта”, рече Заев во обраќањето.

Рустеми ќе го замени Зоран Китанов од СДСМ.Заев истакна дека на денешната владина седница која е во тек, ќе бидат именуван и дел од директорите, и ќе бидат распишани огласи за оние места каде што е потребно.