Aquatis a.s - дел од водечката чешка индустриска корпорација Saficehm Group

Понеделник, 22 Април 2019 14:28 Напишано од  Објавено во МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

Aquatis a.s  е чешка компанија која делува на цела низа активности за управување со отпадните водите од инфраструктурниот сектор и тоа: постројки за третман на вода и канализација, пречистителни станици, хидротехнички конструкции, вклучувајќи хидроенергија, изградба на браната, објекти на брани, вреќи, заштита од поплави и внатрешна навигација.  Компанијата  нуди сеопфатен сет на активности од консултантски и евалуациски на ниво на проект, изведување, технички надзор, тестирање до финална испорака.  

Основана е во 1952 година, има 190 вработени и годишен промет од 6.5 милиони евра. Во моментов е дел од водечката индустриска корпорација SAFICHEM GROUP која работи во хемиската, петрохемиската, инженерската и фармацевтската индустрија и управување со отпадни води.

Контакт инфорамции: е-маил: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. тел: +420 541554204 веб: www.aquatis.cz