Спектакуларно- во Пекинг се отвара најголемиот аеродром во светот

Вторник, 24 Септември 2019 14:43 Напишано од  Објавено во ИНТЕРЕСНО

Во Пекинг на крајот од месецов се отвара најголемиот аеродром во светот.

Новиот спој на меѓународниот аеродром во Пекинг Дазинг, кој чини 80 милијарди јуани (11,3 милијарди долари), ќе има спектакуларен терминал во форма на морска ѕвезда  и ќе биде најголем во светот бидејќи опфаќа површина од 700.000 квадратни метри, Раша тут.