Microsoft, Amazon, Apple… се најмоќните светски компании

Вторник, 11 Јуни 2019 11:05 Напишано од  Објавено во ИНТЕРЕСНО

Компанијата Microsoft успеа да стигне до рекордно зголемување на своите акции и вредноста на компанијата се искачи над 1.000 милијарди долари. Главната причина за тоа се клауд услугите на компанијта.

Како втора најмоќна компанија е Amazon која има вредност од 888 милијарди долари и може да се пофали исто така со огромен раст на акциите, а на третото место е Apple со 875 милијарди долари врендост. Иако Apple има мал пад на акциите, компанијата сеуште е многу моќна на полето на паметни телефони.