Ова се најплатени пет професии во светот!

Среда, 08 Мај 2019 12:00 Напишано од  Објавено во ИНТЕРЕСНО

Според многу истражувања, најплатените професии во светот се хирурзите со просечна плата од 258,900 долари, додека на второ место е орален и максилофацијален хирург со просечна плата од 233,400 долари.

На третото место исто така е професија од медицината, а тоа е гинеколог. Гинеколозите имаат просечна плата од 209,600 долари. Четвртата позиција е резервирана за психијатрите со плата од 197,500 долари, а на пето место се интернистите со 184,800 долари.