Елон Маск отпуштил 600 вработени од својата компанија SpaceX

Понеделник, 14 Јануари 2019 14:23 Напишано од  Објавено во ИНТЕРЕСНО

Компанијата SpaceX која е позната по производство на ракетни летала, изгледа како да е во криза. Компанијата основана од страна на Елон Маск, брои некаде околу 6000 вработени.

Според информациите кои што ги пронајдовме на интернет, Елон Маск ќе мора да отпушти некаде околу 10 % од своите вработени, што би значело дека станува збор за 600 луѓе.

Тоа не е мала бројка, но од компанијата изјавуваат дека за да може компанијата да работи и да функционира како што треба и да произведува вселенски летала, мора да го намали бројор на вработени.