МАКЕДОНИЈА

[cvct country-code=”MK” style=”style-6″ title=”COVID-19 СОСТОЈБА ВО МАКЕДОНИЈА” label-total=”Потврдени случаи” label-deaths=”Починати” label-recovered=”Вкупно излечени” bg-color=”#000f7b” font-color=”#ffffff”]

СВЕТ

БИЗНИС | НОВИНИ

До крајот на година во Скопје ќе се отвори регионален Центар...

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за зелени иновации што ќе...

БИЗНИС | КОМПАНИИ

Акционерите на Реплек го избраа новиот Надзорен одбор

Акционерите на Реплек на последното Собрание ги избраа членовите на Надзорниот одбор. Информацијата ја објавија на Македонска берза, а како што веќе објавивме новиот...

БИЗНИС | ФИНАНСИИ

Продолжува комисиската расправа за Предлог-буџетот 2022

Собраниската Комисија за финансирање и буџет денеска треба да ја продолжи расправата по Предлог-буџетот на Република Северна Македонија за 2022 година. Расправата почна на 15...

ИНТЕРВЈУ

КОЛУМНИ

МЕЃУНАРОДНА СОРАБОТКА

Чешката компанија CONTECHIN s.r.o., заинтересирана e за соработка со домашни компании. Компанијата главно се занимава со обезбедување на технологија за микропивари, вклучително и резервни делови, рецепти и суровини. Покрај ова, активна е и во следните области: -технологија за производство на градежни материјали (лепила, малтери, бои), -технологија за производство на пелети/брикети, -контејнери за отпад. Доколку постои...

ИНТЕРЕСНО