Мукаетов докупи 500 акции во Алкалоид

Живко Мукаетов, генералниот директор на Алкалоид купи 500 обични акции во друштвото. Известувањето за стекнатите акции е објавено на Македонска берза. Муакетов е претседател на...

Која банка покажа дека внимава на екологијата и пак добро и оди?

Прокредит е банка која има свој терк на работа и секогаш е поразлична од конкуренцијата. И тоа го прави успешно. Јавно декларира и во...

Какви се очекувањата на Гранит АД Скопје за периодот што следи

Светската пандемија Ковид-19 се очекува да има силно влијание врз светската економија, а следствено на тоа и врз македонската економија во наредниот период. Влијанијата...

Стопанска банка ги менува провизиите за платен промет со странство

Почнувајќи од 01.10.2020 година, Стопанска банка АД – Скопје ќе изврши промена на начинот на пресметка и наплата на трошоците за платен промет со...

Макпетрол започна со исплата на дивиденда од 2.000 денари по акција

Компанијата Макпетрол АД во текот на вчерашниот ден преку објава на веб страницата на Македонска берза, ги извести сите иматели на обични акции за...

Првиот човек на Комерцијална банка, Костов, купи нови 3.500 акции на банката

Првиот човек на Комерцијална банка Хари Костов купил 3.500 обични акции од банката. За оваа информација банката ја извести инвеститорската јавност преку Македонската берза. „Согласно Глава...

„ВИК” доби државна помош за втор инвестициски циклус во ТИРЗ Прилеп

Компанијата „ВИК (WIK) Македонија" денеска доби државна поддршка за вториот инвестициски проект на компанијата во технолошко-индустриската развојна зона (ТИРЗ) Прилеп во вредност од 2,5...

Добри полугодишни резултати на групацијата Триглав

На крајот на првата половина од годината Триглав ја потврдува прогнозата на планираната годишна добивка. Групацијата Триглав во првото полугодие пресмета 9% повисока консолидирана бруто...

А1 Македонија e најголемиот оператор со најбрза мобилна мрежа

Најдобрата понуда во мобилната телефонија со неверојатни 100GB мобилен интернет месечно, богато конвергентно портфолио, најсовремени телефони и супериорна услуга на најбрзата мобилна мрежа се...

ИутеКредит Македонија оствари добивка од 37 милиони денари во првите шест месеци од 2021...

ИутеКредит Македонија забележа позитивни финансиски резултати во периодот јануари – јуни 2021 година остварувајќи добивка од 37 милиони денари. Компанијата бележи и значително подобрување на...

НАЈНОВИ

ССК потпиша Меморандум за соработка со престижниот Кинески центар за надворешна трговија

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски потпиша Меморандум за соработка со China Foreign Trade Centre (CFTC) – Кинески центар за...

Претседателот на ССК, Ангелоски и кинескиот амбасадор Џанг Ѕуо во посета на „Специјал“

Трајан Ангелоски, претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија и Џанг Ѕуо, амбасадор на Народна Република Кина денеска остварија посета на производствениот капацитет...

Сојузот на стопански комори се вклучува во регионална иницијатива за справување со климатските промени

Претседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија, Трајан Ангелоски стана член на Управниот одбор на невладината организација  „Зелен навигатор на Западен Балкан“, чие...

Златен медал за виното „Вранец Орле“ на винарија „Венец“

Винаријата „Венец“ на престижниот натпревар „Citadelles du Vin“ кој се одржува во Франција освои златен медал за виното „Вранец Орле“ 2019 кое го доби и...