Владите во Европа финансираат платите на 39 милиони луѓе

Четврток, 07 Мај 2020 09:05 Напишано од  Објавено во СВЕТ

Владите на европските земји во моментов ги финансираат платите на скоро 39 милиони луѓе кои работат скратено или воопшто не работат поради кризата, што е рекордно ниво на поддршка. 

Стариот континент вложува огромните напори да се спаси од длабоката рецесија предизвикана од коронарна пандемија на вирусот.

 

Како никогаш досега, европските земји се потпираат на програми што ги охрабруваат засегнатите компании да ги задржат вработените додека го намалуваат работното време.