Откажан штрајкот на аеродромот Хитроу

Понеделник, 05 Август 2019 13:57 Напишано од  Објавено во СВЕТ

Иако пред еколку дена се највуваше денешниот штрајк на лондонскиот аеродром Хитроу, сепак тој денес е откажан. Разговорите ќе продолжеле утре.

Околу 2.500 аеродромски работници го објавија штрајкот, откако најголемиот британски синдикат Јунајтед ја отфрли понудата на менаџментот на аеродромите.

Поради најавениот штрајк  177 летови беа откажани, пренесоа  медиумите од регионот.

Утре ќе продолжат и разговористе за надминување на спорот околу платите.