Два месеци пред избори „Македонска пошта“ вработува на големо

Петок, 14 Февруари 2020 11:24 Напишано од  Објавено во МАКЕДОНИЈА

А.Д. „Македонска пошта“ објавува оглас за вработување на 280 луѓе на неопределено работно време.

Како што јавува Фактор, станува збор за голем број вработувања во подружниците на оваа државна институција како Скопје, Кочани, Кавадарци, Штип, Охрид, Тетово, Гостивар, Куманово, Кичево. Основната нето плата е 17.656.

Овие вработувања се случуваат два месеци пред парламентарните избори.