Под лупа иселувањето на младите, еве кои се причините

Понеделник, 26 Август 2019 13:32 Напишано од  Објавено во МАКЕДОНИЈА

Условите и безбедноста при работа втора најголема причина за иселување на младите.

Од Здружението за заштита при работа велат дека заедно со останатите балкански земји сме најлоши во Европа шо имплементација на регулативите од Европската Унија.

Во  Македонија направени се 11 измени на Законот за безбедност и заштита при работа за 12 години, но од тоа нема ефект.

Најчесто правилата се почитуваат во големите компании, а најмалку во микро и малите.