Поевтинува парното греење

Среда, 31 Јули 2019 13:12 Напишано од  Објавено во МАКЕДОНИЈА

Според новиот ценовник на РКЕ за приклучените на БЕГ намалувањето е за 6 процени.

За домаќинствата на ЕЛЕМ енергетика намалувањето е 13 отсо, а за приклучените на Скопје Север 12 проценти. Новите цени важат од први август.

Градско парно користат 53.000 домаќинства.