Се активира Блокот 3 на термоелектраната Битола

Четврток, 11 Јули 2019 12:04 Напишано од  Објавено во МАКЕДОНИЈА

Заврши ремонтот на Блок 3 во термоелктраната Битола, а од денеска ќе почне ремонт на Блокот 1, соопшти ЕСМ.

Од денеска, како што соопштија од термолектраната, ќе почне пуштањето во погон на блокот.

„Паралелно со тоа, од работа ќе биде исклучен Блок 1 на кого ќе бидат извршени сервисно – санациони зафати за подобрување на производствените перформанси“, се вели во соопштението.

Повеќе